Kings Island breidt waterpark Soak City uit in 2025

Het waterpark van het Amerikaanse pretpark Kings Island zal tegen volgend jaar uitgebreid worden met twee nieuwe attracties. Met RiverRacers opent het park een duellerende glijbaan. Ook aan de jonge bezoekers wordt gedacht met Splash River Junction. Honderden nieuwe ligstoelen zullen het nieuwe gebied omringen met zitmogelijkheden in zowel de zon als de schaduw.

 

Soak City zal spectaculairder worden door de opening van RiverRacers. Via een lopende band worden de inzittenden in een bootje op een lopende band van een tien meter hoge drop gestuurd, die 47° steil is. Aan het einde van de drop zullen ze doorheen waterstralen gaan en opnieuw omhoog gestuwd worden. Daarna volgt een tunnel met speciale lichteffecten.

De bootjes racen tegen elkaar en vliegen doorheen snelle bochten, met hoge wanden. Bij de laatste drop zullen de bootjes 180° ronddraaien.

Ook voor gezinnen en jongere bezoekers heeft het park wat nieuws in petto. Bij Splash River Junction vinden ze een grote waterspeelplaats met onder andere zeven glijbanen en andere waterpret.

 

 


Bron en foto’s: Kings Island