Kings Dominion kondigt komst gelanceerde wingcoaster Rapterra aan

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion mag volgend jaar vijftig kaarsjes uitblazen. Om deze verjaardag te vieren is men begonnen met de bouw van een gloednieuwe achtbaan, die in 2025 geopend zal worden. Het moet de langste en hoogste gelanceerde WingCoaster ter wereld worden.

 

Voor de bouw van Rapterra ging Kings Dominion in zee met het Zwitserse bedrijf B&M. Deze nieuwe achtbaan zal een junglethema krijgen en pakt meteen enkele records. Het wordt de hoogste en langste gelanceerde WingCoaster die er bestaat.

 

 

De naam en het thema werden geïnspireerd op een machtige adelaar die in de jungle leeft en bekend staat om zijn bijzondere en gewaagde vliegmanoeuvres. Doordat de stoeltjes bij dit type achtbaan naast de track hangen zal je tijdens de rit echt ervaren hoe zo’n adelaar vliegt.

 

 

Rapterra zal gelanceerd worden aan 105 km/u per uur, waarna je in een Dive Loop terechtkomt. De baan wordt 44 meter hoog en 940 meter lang. Tijdens de rit ervaar je naast de Dive Loop inversie ook een Corkscrew en Heartline Roll.

 

 

Bron en foto’s: Kings Dominion