Grootste bandenglijbaan van Europa geopend in Frankrijk

Het Franse waterpark O’Gliss Park heeft een gigantische waterglijbaan geopend. Het gaat om Stingray, een bandenglijbaan die de grootste van Europa zou zijn. Deze werd gebouwd door de Turkse fabrikant Polin Waterparks.

 

O’Gliss Park is een waterpark gelegen in Le Bernard, in het westen van Frankrijk, tussen Nantes en La Rochelle. Het waterpark opent dit jaar met Stingray een grote indrukwekkende nieuwe glijbaan. Het gaat om een raceglijbaan met 4 verschillende tracks van in totaal 640 meter lang. De glijbaan is maar liefst 26 meter hoog en tijdens de afdaling wordt er een snelheid van 50 km/u behaald.

Deze afdaling gebeurt in tweepersoonsbanden waar de inzittenden minstens 120 centimeter groot moeten zijn. Het is de Turkse fabrikant Polin Waterparks die instond voor de bouw van deze kolos. De glijbaan ziet er ook zeer spectaculair uit, want deze heeft de vorm gekregen van een pijlstaartrog en er zijn ook twee trechters voorzien. Volgens de fabrikant en het park is deze glijbaan de grootste bandenglijbaan van Europa.

 

Bron: Looopings