Gillian’s Wonderland Pier sluit na 95 jaar de deuren

Het geliefde Amerikaanse pierpark Gillian’s Wonderland Pier, gelegen aan de boulevard van Ocean City, zal over enkele maanden de deuren voorgoed sluiten. Dit maakte de eigenaar onlangs bekend.

 

In een Facebookbericht maakte Jay Gillian, de eigenaar van Gillian’s Wonderland Pier, bekend dat hij zijn park zal sluiten. Hij vertelt dat hij zijn best gedaan heeft om het zo lang mogelijk te laten draaien, zeker na de moeilijke uitdagingen die dit jaarlijks met zich meebrengt. Hij vertelt ook dat de financiële situatie niet langer houdbaar is. Over enkele maanden zal de leasing van de grond aflopen en het park sluiten.

Jay vertelt in het afscheid hoe hij op 12-jarige leeftijd samen met zijn broer leerde hoe hij de attracties moest bedienen en herstellen. Zo werd het park een echte familiezaak, waar ook zijn eigen kinderen werkten en zijn 13 kleinkinderen hun eerste attracties bereden.

Het park zal nog geopend blijven tot het weekend van 12 oktober. Wat er daarna met de pier zal gebeuren is voorlopig nog niet bekend.

 

Bron en foto: Gillian’s Wonderland Pier