Familypark bouwt nieuw restaurant

Het Oostenrijkse Familypark kondigde aan een nieuw restaurant te gaan bouwen. Hiervoor zal in september het huidige Filippos Restaurant afgebroken worden. Daarna begint de bouw van het nieuwe, dat zal openen in de zomer van 2025.

 

De nieuwbouw was nodig omdat het huidige Filippos Restaurant niet meer up-to-date is voor zowel de gasten als de optimale werking en door het toenemende aantal bezoekers niet meer voldoende zitplaatsen kan bieden. Met een totale oppervlakte van ruim 700 m² en een ruim terras wordt het nieuwe restaurant aanzienlijk groter en biedt ruimte voor een open zelfbedieningsconcept. Ook komt er een overdekte kinderspeelruimte en een aparte ruimte voor bedrijfsevenementen.

Het nieuwe restaurant wordt gebouwd in de stijl van een kasteel en neemt de gasten zowel binnen als buiten mee in een middeleeuwse wereld met een sfeervol thema. Vanaf zomer 2025 bieden ruim 260 binnen- en 220 buitenzitplaatsen parkbezoekers voldoende ruimte voor een gezellige lunch in een bijzondere ambiance.

Door de afbraak van het oude restaurant zullen in september de schildpaddencarrousel en het klimgebied Swamp Castle gesloten blijven. Alle andere attracties zijn wel geopend. Tijdens het Halloweenevenement zullen de werken stilliggen, zodat de bezoekers er geen last van hebben.

De totale kost van het project bedraagt 8,2 miljoen euro, waarbij vooral lokale bedrijven de opdracht krijgen om de bouw uit te voeren.

 

Bron en foto’s: Familypark