Eis Greissler opent interactieve attractie Wolkenfänger

Het Oostenrijkse pretparkje Eis Greissler opent deze maand haar nieuwe attractie Wolkenfänger. Bij deze attractie heb je zelf de touwtjes in handen en beslis jij hoe de rit verloopt.

 

Eis Greissler raakte bij de pretparkfans bekend, nadat het vorig jaar haar eerste achtbaan Bucklbahn opende. Deze achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer en is van het type BobCoaster. Dit park is gelegen naast een ijsfabrikant en -salon.

 

 

Dit jaar opent het park opnieuw een attractie. Voor de nieuwe Wolkenfänger deed het park beroep op de Duitse fabrikant aufwind Group. Bij de nieuwe attractie neem je plaats in een van de twaalf gondels, die je zelf omhoog kan laten gaan met behulp van een touwtje. Het is de bedoeling om tijdens de rit wolken te vangen en zo punten te verzamelen. Een ritje is mogelijk vanaf een lengte van 90 cm.

 

Verhaal

Rubi ligt in de wei en kijkt naar de wolken aan de hemel. Ze vraagt ​​zich af hoe wolken smaken. Smaken ze zoet, zout of eerder naar vanille? Om dat te weten te komen, bedacht ze een nieuwe uitvinding: een wolkenvangmachine met ballonnen, een stofzuiger en een paar netten.

 

 

Bron en foto’s: Eis Greissler