Dit jaar geen spookhuis van Daementia

Er is spijtig nieuws naar buiten gekomen van het team Daementia dat ieder jaar een spookhuis opent in de Westhoek. Dit jaar zal het jammer genoeg niet kunnen doorgaan doordat het voorziene gebouw waar het spookhuis opgebouwd is, zou verbouwd worden.

 

Wie hoopte op een nieuwe editie van Daementia in Zonnebeke is eraan voor de moeite. Het team rond het spookhuis laat op sociale media weten dat de editie voor dit jaar is afgelast. De reden hiervoor ligt blijkbaar bij het gemeentebestuur. De oude jongensschool in Passendale, waar het spookhuis opgebouwd is, wordt verbouwd en daardoor kreeg het team de opdracht om het gebouw leeg te maken. De deadline hiervoor viel midden de Halloweenperiode. Daardoor zat er niet anders op dan het spookhuis af te gelasten.

Vorig jaar kreeg Daementia nog 2700 bezoekers over de vloer. Toen had het spookhuis een poppenthema, waarbij de bezoekers moesten overleven in een labyrint met bloeddorstige poppen. Het plan was om dit jaar nog eens hetzelfde te herhalen, om zo mensen die vorig jaar het spookhuis niet hebben kunnen ontdekken toch de kans te geven. Ondertussen is men op zoek naar een nieuwe locatie om in 2025 opnieuw te kunnen starten met een spookhuis.

 

 

Bron & foto: Daementia