Disney Hollywood Studios krijgt Disney’s eerste Suspended Rollercoaster

Onlangs zijn er op D23 een heleboel nieuwe attracties bekendgemaakt die gebouwd gaan worden in de Disney Parken wereldwijd. Zo krijgt Disney Hollywood Studios een Suspended Coaster met als thema Monsters Inc. Opvallend, want hiermee krijgt het Amerikaanse park de allereerste Suspended Coaster in een Disney park.

 

Er komen heel wat uitbreidingen aan voor de Disney parken wereldwijd. Zo werden al tal van zaken aangekondigd voor Disneyland Paris en het bijhorende Disney Adventure World of Walt Disney Studios Park. Er zal echter niet alleen in Europa worden uitgebreid, ook de Amerikaanse parken mogen tal van nieuwigheden verwachten.

Zo zal Disney Hollywood Studios, één van de vier parken in Walt Disney World Resort, de eerste Suspended Coaster (achtbaan waar de karretjes onder de rail hangen i.p.v. erop) krijgen. De achtbaan komt te liggen in een gloednieuw themagebied rond de populaire film Monsters Inc. De bouw start begin 2025, het is nog niet duidelijk waar dit nieuwe gebied zal gebouwd worden in het park. Mogelijke plaatsen zijn Animation Courtyard en the Grand Avenue Area.

 

Bron & foto: WDW