Walibi Belgium ontvangt eerste trackdelen nieuwe achtbaan

Momenteel wordt er in Walibi Belgium gewerkt aan een nieuwe zone. De zone krijgt de naam Dock World en zal een haven thema krijgen. De twee bestaande attracties, Flashback en Psyké Underground worden mee gethematiseerd in hetzelfde thema. Dock World zal daarnaast ook plaats geven aan een nieuwe achtbaan.  Van deze achtbaan kwamen de eerste trackdelen toe.

 

In een eerste filmpje op YouTube, dat onderdeel zal worden van een making-of serie, krijgen we Jean-Christophe Parent (Directeur van Walibi Belgium) aan het woord. Hij maakt ons vanaf het hoogste punt van Flashback warm voor het nieuwe gebied. Zo krijgen we te horen dat er ter ere van de 50ste verjaardag van Walibi Belgium er een nieuwe familieachtbaan zal gebouwd worden. Het park heeft daarvoor de samenwerking aangegaan met Gerstlauer. De treinen zouden bestaan uit een soort jetski, al deelde het park al wagentjes in de vorm van haaien.

 

Het park deelde eerder al concepttekeningen op een schutting in de wachtrij van Flashback. Die zorgden toen voor een eerste beeld van het nieuwe gebied. De tekeningen worden overigens ook getoond in het filmpje. Parent spreekt verder over nieuwe winkels en eetgelegenheden in het gebied. Samen met de nieuwe gelanceerde achtbaan, Psyké Underground en Flash Back moet het zorgen voor een nieuwe beleving in Dock World. Achter de schermen zou er al 3 jaar gewerkt zijn aan deze nieuwe zone. Het project heeft een kostenplaatje van 30 a 35 miljoen euro.

Vandaag kwamen de eerste trackdelen toe in het park, hiermee zal het niet lang meer duren vooraleer we de achtbaan opgebouwd zien worden.

 

Bron & foto’s: Walibi