Rotterdamse burgemeester Aboutaleb opent nieuw Rotterdam gedeelte in Madurodam

Onlangs heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam het nieuwe Rotterdam gedeelte in Madurodam feestelijk geopend. Deze nieuwe toevoeging aan het park bevat gedetailleerde, iconische gebouwen op schaal, waaronder de Markthal, het Depot en de kubuswoningen.

 

Genodigden konden tijdens de opening genieten van een presentatie over de totstandkoming van de nieuwe miniaturen, gevolgd door een feestelijke onthulling en een borrel. 

Burgemeester van Madurodam Noor (16): “Madurodam is Rotterdamser dan ooit. Rotterdam is niet alleen een stad, het is een gevoel, een gemeenschap en een voorbeeld van doorzettingsvermogen. Dit zie je terug in het nieuwe Rotterdam in Madurodam.”

 

Rotterdamse iconen in Madurodam 
Bezoekers kunnen vanaf vandaag genieten van diverse nieuwe Rotterdamse iconen. De indrukwekkende modellen van De Rotterdam, de Markthal, het Depot, de Euromast, de Erasmusbrug, de kubuswoningen, SS Rotterdam, Hotel New York, Station Blaak en Restaurant De Boompjes laten zien waarom Rotterdam bekend staat om haar moderne en innovatieve architectuur. Een must see voor de echte Rotterdammer! 

 

Op zoek naar verborgen parels 
In de Rotterdamse gebouwen zitten tal van interactieve en speelse elementen verstopt waar bezoekers naar op zoek kunnen gaan. Zo is er een abseiler op de Euromast te zien en het geliefde Rotterdamse olifantje Olli verstopt in het park. Bezoekers kunnen ook de glazenwasser aan het werk zetten op De Rotterdam door hem zelf te besturen.  En bezoekers kunnen ‘belletje lellen’ bij bekende en minder bekende Rotterdammers in de Markthal.