Nieuw pretpark op komst in het Franse Denain

In de Franse stad Denain er is een nieuw pretpark op komst. Het stadsbestuur wil haar openbare park aantrekkelijker gaan maken de komende jaren en hiervoor wordt geïnvesteerd in meerdere activiteiten, waaronder het pretpark, waarbij gekeken wordt naar Cita Parc als voorbeeld.

 

In Denain, gelegen in het noorden van Frankrijk en niet zo ver van de Belgische grens, zal ten vroegste volgend jaar een nieuw pretpark openen. Dit park zal onderdeel worden van 20.000 m2 grote groene domein Parc Zola. Hier kan je momenteel al het recente zwembad Natureo vinden.

Het stad is momenteel al bezig met de aanleg van parcours voor scooters, BMX-en, en dergelijke naast het zwembad, waaronder een zogenaamde Pump Track. Een outdoor fitness- en bodybuildingruimte en een Finse baan, gemaakt van houtsnippers voor het hardlopen op een zachte ondergrond, zullen ook onderdeel worden van het park.

Maar waar wij uiteraard enthousiast van worden, is de komst van een kleinschalig pretpark, waarvoor men de mosterd bij Cita Parc haalde. Op een concepttekening zien we meerdere draaimolens, glijbanen, en zeer leuk ook een kleine achtbaan.

Een precieze openingsdatum kennen we nog niet, maar de stad spreekt over volgend jaar.

 

 

Bronnen: lobservateur, lavoixdunord