Met jarige trolleybus naar jubilerend dierenpark Burgers’ Zoo

Precies 100 jaar geleden opende Burgers’ Zoo op 23 juli 1924 voor het eerst zijn deuren in Arnhem, destijds als ‘Burgers’ Natuurdierenpark’. Connexxion viert in 2024 het 75-jarig jubileum van de trolleybus. Beide jubilerende organisaties vinden elkaar in een originele samenwerking: op vertoon van een kaartje voor Burgers’ Zoo reizen bezoekers dinsdag 23 juli 2024 gratis van Arnhem CS naar het Arnhemse dierenpark en vice versa. Dierentuingidsen verrijken onderweg de busreis.
 
 
Een dag vol feestelijkheden
Dierentuingidsen van Burgers’ Zoo vertellen tijdens de busreis over het jubileum van het dierenpark en enthousiasmeren passagiers op die wijze alvast op hun reis naar het dierenpark. Jubileumvlaggen sieren het Antoon van Hooffplein, Burgers’ Zoo trakteert alle bezoekers op dinsdag 23 juli op een waterijsje in de vorm van een zeekoe en liefhebbers en verzamelaars kunnen in de parkwinkel een jubileumspeldje kopen dat voor deze gelegenheid is vervaardigd.
 
Reis met een historische trolleybus
Connexxion biedt niet alleen de busreis van Arnhem CS naar Burgers’ Zoo en vice versa gratis aan op vertoon van een geldig toegangskaartje, online ticket of abonnement, maar zet naast gelede trolleys (buslijn 3 Burgers’ Zoo) ook museumtrolley 101 in op deze route van en naar het dierenpark. Extra informatie en voorwaarden zijn te vinden op: https://www.breng.nl/nl/nieuws/5-september-75-jaar-trolleybus-arnhem.
 
Hoe Burgers’ Zoo in Arnhem kwam
Op 30 maart 1913 stelde Johan Burgers in de Gelderse stad ‘s Heerenberg zijn privéverzameling dieren voor het eerst open voor bezoekers. In 1923 besloot hij naar Arnhem te verhuizen, waar Johan Burgers zich naast het Nederlands Openluchtmuseum kon vestigen. In januari 1923 startte de bouwwerkzaamheden voor een nieuw dierenpark en op 23 juli 1924 opende Burgers’ Natuurdierenpark zijn deuren. Op 23 juli 2024 viert Burgers’ Zoo het feit dat het dierenpark exact 100 jaar in Arnhem te bewonderen is.