Hoogste Gyro Drop Tower ter wereld te koop aangeboden

De hoogste Gyro Drop Tower ter wereld, de Orlando Freefall uit Icon Park, is te koop aangeboden. De Orlando Freefall werd in 2022 voorgoed gesloten na een dodelijk ongeluk, amper 4 maanden na de opening. Het is de hoogste losstaande vrijevaltoren ter wereld.

 

Op 24 maart 2022 sloeg het noodlot toe in het Amerikaanse Icon Park te Orlando, Florida. Het ongeval kostte het leven aan een tiener van 14 jaar. Dit gebeurde nadat er met de veiligheidsbeugels was geknoeid zodat er bredere mensen in zouden passen dan eigenlijk de bedoeling was. Hierdoor stond de beugel te wijd open en kon die het gewicht van de inzittende niet meer tegenhouden. Het verdict was loodzwaar en de attractie sloot voorgoed, amper 4 maand na de opening in december 2021.

De attractie is ondertussen te koop aangeboden op Amusement-Rides.com, een website voor de verkoop en aankoop van tweedehands attracties. Dat de attractie na het dodelijk ongeluk tweedehands wordt aangeboden is langs de ene kant opmerkelijk. Langs de andere kant is het ook logisch omdat het om een fout van Icon Park ging en de attractie wel veilig was afgeleverd door de fabrikant. Daarnaast is deze ook eigenlijk zo goed als nieuw en is het nog eens een recordbrekende attractie. De Orlando Freefall is 134 meter hoog en heeft een capaciteit van 30 personen per rit. Tijdens de rit worden er snelheden van 120 km/u behaald.

 

Bron en foto: Amusement-Rides.com