Een magische nacht in Hotel Ling Bao bij Phantasialand

In de zomer is het altijd leuk om een pretpark te bezoeken. Sommige parken bieden daarbij de mogelijkheid om er te overnachten. Uiteraard denk je dan vliegensvlug aan Disneyland Parijs, maar ook in Phantasialand is dit mogelijk. Het park telt drie hotels, elk met hun eigen thema. Wij overnachten deze keer in het Aziatische hotel Ling Bao en nemen jullie graag mee op deze magische ervaring.

 

Boeking en aankomst

De overnachting en de tickets voor het pretpark hebben we online op de website van Phantasialand geboekt. Boek je een paar maanden op voorhand, dan bestaat de kans dat je je tickets goedkoper kan verkrijgen. Zo betaalden we per persoon 30 euro voor een toegangsticket in plaats van 64 euro. Wanneer je een overnachting boekt, zijn de toegangstickets niet automatisch inbegrepen. Gelukkig volgt na het selecteren van de kamer een nieuw tabblad met daarop de mogelijkheid om tickets aan te kopen. We hebben gekozen voor een standaardkamer. Er is bij een overnachting in dit hotel geen diner inbegrepen, al biedt het hotel (en de andere hotels) wel enkele mogelijkheden. Zo eten we vanavond in buffetrestaurant Bamboo waar we de heerlijke Aziatische keuken kunnen ontdekken.

Onthaal en eerste indruk

Rond 10u30 kwamen we aan bij het hotel en merkten we gelijk dat het druk was. Het inchecken verliep niet zo vlot omdat elke gast bij aankomst een heleboel gegevens moet invullen voordat je het park kunt verkennen. Het personeel is uiteraard vriendelijk en probeert je te helpen bij al je vragen. Tijdens het wachten begin je natuurlijk wat rond te kijken en te genieten van de prachtige ruimte waarin we staan. Hotel Ling Bao is prachtig gedecoreerd, zowel binnen als buiten. De ontvangsthal is groots opgezet en toch gezellig ingericht. Bij binnenkomst vind je aan de rechterkant de incheckbalie, aan de linkerkant een lift en enkele sanitaire voorzieningen. Recht voor je zie je twee trappen met daartussen de ingang naar de Li River Bar en de tuin. Na het invullen van onze gegevens krijgen we onze tickets en kunnen we het park naar hartenlust ontdekken. Per nacht dat je blijft slapen in dit hotel krijg je overigens ook een fastpass voor één attractie naar keuze (Chiapas, Talocan, Winja’s Fear & Force, Maus au Chocolat en Colorado Adventure) per persoon. Men zal hier ook vragen op welk uur je wenst te ontbijten aangezien je hiervoor een tijdslot dient te reserveren.

De prachtige Aziatische tuin

Het hotel is prachtig gedecoreerd en heel net afgewerkt. De stijl is volledig Aziatisch en dat is ook zo in de tuin. De tuin is heel groen ingericht met veel waterpartijen, zoals een vijver langs het terras van de bar. Aan de andere kant vind je het zwembad dat deels buiten en deels binnen ligt. Naast het zwembad vind je de ingang van restaurant Bamboo en aan dezelfde kant vind je ook een bruine poort die de parkingang is voor hotelgasten. Gelukkig is het goed weer want dan komt de tuin nog meer tot zijn recht. Het is er alvast gezellig vertoeven, zeker wanneer je een cocktail of een fris biertje drinkt op het terras.

De kamer

Later op de dag gingen we naar onze kamer, die we even moesten zoeken. Het hotel is een klein doolhof met meerdere trappen en liften die naar boven leiden. De gangen zijn daarnaast ook vrij donker ingericht en veel ruimtes lijken sterk op elkaar. Na even zoeken en het lezen van de vele borden vinden we de juiste lift en komen we terecht bij onze kamer.

De kamer is uiteraard ook volledig in Aziatische stijl gemaakt. Op de muur achter het bed is een liggende Boeddha getekend en ook bij het stapelbed vinden we een tweede Boeddha. De kamer is gelukkig minder druk ingericht dan de rest van het hotel waardoor je hier ideaal tot rust kan komen. De gekozen kleuren voor de muren zijn zacht en niet overheersend. Ook de badkamer heeft enkele Aziatische tinten gekregen, wat de beleving alleen maar versterkt. In de kamer is een grote flatscreen te vinden met daarop heel wat zenders. Helaas kijken we niet uit op de prachtige tuin maar wel op de parking. Helaas vonden we na een nachtje slapen dat de bedden wel wat beter konden. Gelukkig maakt de mooie kamer veel goed!

Restaurant Bamboo (diner en ontbijt)

Zoals eerder vermeld zijn er bij dit prachtige hotel heel wat horecagelegenheden. Daar is Restaurant Bamboo één van. Dit buffetrestaurant biedt gerechten aan van enkele Aziatische landen zoals China en Thailand. Het buffet is uitgebreid en er is veel keuze. Zo kan je kiezen voor sushi, allerlei satés, verschillende soorten groenten en vlees. Ook aan de kinderen is er gedacht met allerlei lekkere gerechten. Je kunt hier zelfs frietjes krijgen. Achteraan het buffet vind je nog een toog waar je zelf een wok kan samenstellen en laten wokken door een kok. Er net naast vind je dan weer een grill waar een andere kok jouw gekozen vlees, vis of scampi’s grilt. Het diner in Restaurant Bamboo is alvast een echte aanrader! Hier dineren kost 39 euro per persoon (dranken niet inbegrepen). Kinderen (4 – 11 jaar) betalen 17 euro, kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

’s Ochtends vindt ook het ontbijt plaats in dit restaurant. Opnieuw wordt er gekozen voor een buffet waardoor je een ruime keuze hebt aan verschillende zaken. Uiteraard is er koffie, warme chocomelk en fruitsap. Er liggen op het buffet allerlei soorten fruit, broodjes en ontbijtgranen. Voor de kinderen liggen er donuts (al mogen volwassenen daar ook gerust van proeven). Op de grillplaat maakt een kok je omelet klaar. Een roerei en spek vind je dan weer terug in het buffet.

Normaal is er nog een tweede restaurant en dat is Restaurant Lu Chi. Dit is een restaurant waar je bediend wordt aan tafel en men je meeneemt op een culinaire ontdekkingstocht naar Azië. Uiteraard met bijpassende wijnen! Helaas was dit restaurant tijdens onze overnachting gesloten.

Li River Bar en Dragon Bar

Hotel Ling Bao heeft twee verschillende bars. Zoals eerder vermeld is de eerste bar beneden te vinden met een terras in de prachtige tuin. Je kan er genieten van een cocktail, koffie, frisdrank of een lekker biertje. De Li River Bar is dagelijks geopend vanaf 10 uur tot 23 uur.

Bovenin het hotel vind je op verdieping vier de Dragon Bar. Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht over Phantasialand. De bar is duidelijk kleiner dan de Li River Bar. Daardoor zit het hier vlug vol. Net zoals bij de bar beneden kun je hier genieten van allerlei drankjes.

Zwemmen en wellness

Het hotel heeft een zwembad dat voor een groot deel in de tuin ligt. Er is een klein deel overdekt met een hoekje met bubbelbadfunctie. Binnen vind je overigens ook een stoomcabine, een sauna en enkele banken met infraroodlampen. Om het zwembad te betreden heb je je kamersleutel nodig, bij binnenkomst krijg je een handdoek.

Uitchecken

Het uitchecken verloopt heel vlot. Om 11 uur moet je de kamer verlaten. De sleutelkaart kun je bij de balie of in de handige (en snelle) dropboxen achterlaten.

Conclusie

Wil je eens meerdere dagen Phantasialand ontdekken, dan is Hotel Ling Bao een prima optie. Het hotel is prachtig en versterkt de beleving van je dag. We hebben ons heerlijk vermaakt in de bars, het restaurant en het zwembad van het hotel. Hotel Ling Bao is dus een echte aanrader!