Dossier Epic Universe: wat kunnen we verwachten van dit nieuwe park?

In 2025 opent in Orlando, Florida een nieuw pretpark in het Universal Orlando Resort. De bouw is in volle gang en recent werden de verschillende themazones van het park bekendgemaakt. We zetten voor jullie het hele park met de concepten netjes op een rijtje.

 

Universal Epic Universe wordt het derde pretpark in het resort naast Universal Studios Florida en Universal Islands of Adventure. Daarnaast is er ook nog het waterpark Volcano Bay. Het park krijgt een oppervlakte van 190 ha in vijf verschillende themazones. Daarnaast is er op de site ook plaats voor drie nieuwe hotels.

 

Celestial Park

Celestial Park wordt de centrale hub van het park van waaruit de vier andere zones zullen vertrekken. De ontwerpen zijn gebaseerd op astrologie en astronomie. Blikvanger wordt hier de achtbaan Stardust Racers. Stardust Racers wordt een duellerende achtbaan met telkens een hoogte van 40,5m en een maximale snelheid van 99,8 km/h. Beide zijden zullen telkens twee lanceringen bevatten en één inversie. De Duitse fabrikant Mack Rides staat in voor de bouw van de baan.

Andere attracties worden hier de Constellation Carousel en Astonomica, een waterspeelplaats met fonteinen. Dineren kan in het Atlantic Restaurant of in The Blue Dragon Pan-Asian Restaurant. Visuele blikvanger wordt het Universal Helios Grand Hotel aan het einde van het gebied.

How to Train Your Dragon: Isle of Berk

How to Train Your Dragon: Isle of Berk staat volledig in het teken van de Hoe tem je een draak franchise. Gasten worden ondergedompeld in een Vikingdorp. In de zone zullen drie attracties te vinden zijn. Als hoogtepunt is er de gelanceerde achtbaan Hiccup’s Wing Gliders. Deze wordt gebouwd door de in Lichtenstein gelegen fabrikant Intamin. Verder komt er nog een dubbele Sky Fly attractie van Gerstlauer die we onder andere kennen uit Toverland onder de naam Pixarus. De versie in Epic Universe zal Dragon Racer’s Rally gaan heten. De laatste mechanische attractie wordt Fyre Drill, een splash battle van Mack Rides. Voor de kleinsten komt er ook nog een speelplek Viking Training Camp. Het gebied wordt vervolledigd met de show The Untrainable Dragon. Uiteraard zorgt Universal voor de nodige meet-and-greets. Eten kan in de grote Mead Hall, deze moet de grote verzamelplaats van het dorp voorstellen.

Super Nintendo World

Super Nintendo World zal gethematiseerd worden naar verschillende Nintendo spellen met een grote focus op Mario en Donkey Kong. De zone krijgt twee grote gebieden. Ten eerste is er Super Mario Land met als belangrijkste trekpleister Mario Kart: Bowser’s Challenge. De attractie is reeds te vinden in Japan en in Los Angeles. Tijdens de rit nemen bezoekers plaats in een racewagen. Gasten krijgen een augmented reality bril op. Hoewel de rit met relatief lage snelheid wordt afgelegd wordt er door middel van effecten de indruk gewekt dat er op hoge snelheid gereden wordt. In het station vertrekken telkens twee voertuigen tegelijkertijd. Maar via de bril lijkt het alsof er meer deelnemers zijn. Via een paneel kunnen bezoekers andere rijders beschieten of beschoten worden en munten verzamelen. Kortom, beleef Mario Kart zo echt mogelijk.  De tweede attractie hier wordt Yoshi’s Adventure, een avontuurlijke omnimover rit. De attractie is reeds te vinden in Universal Studios Japan. Tijdens de rit door het landschap van Mushroom Kingdom ontmoet je verschillende bekende personages.

Naast Super Mario Land wordt de zone aangevuld met Donkey Kong Country. Hier is het uitkijken naar de unieke achtbaan Mine-Cart Madness. Universal legt momenteel de laatste hand aan de versie in Universal Studios Japan. Tijdens de rit lijkt het alsof het karretje over een mijntrein track rijdt en kan men zelfs sprongen maken, maar eigenlijk volgt het treintje een verborgen track en is het bevestigd aan een lange arm.

 

 

Het gebied wordt afgewerkt met Key Challenges, en interactieve beleving door de zone met verschillende spellen en uiteraard de nodige Meet & Greets. Toadstool Cafe zorgt voor het nodige horeca aanbod.

 

Dark Universe

Dark Universe staat volledig in het teken van monsters. In de zone komen mythen en mysteries op de eerste plaats. Een eerste attractie die hier te vinden zal zijn is Curse of the Werewolf. Een achtbaan met draaiende karretjes. De achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides. Curse of the Werewolf richt zich op het hele gezin met een minimum lengte van 102 cm. De tweede attractie wordt in deze zone Monsters Unchained: The Frankenstein Experiment, een bewegingssimulator. Het exacte type van de attractie heeft Universal nog niet bekendgemaakt. Op de concepten is wel reeds het showgebouw te zien. Opvallend is dat dit werd gebaseerd op het Belgische kasteel van Noisy, dat in 2017, na verval,  gesloopt werd.

Eten in Dark Universe kan in The Burning Blade Tavern waar het park hamburgers, braadworst en pretzels zal serveren. Daarnaast is er ook nog Das Stakehaus. Het gebied wordt afgewerkt met Darkmoor Monster Makeup Experience waar gasten onder meer kunnen transformeren in weerwolven, vampieren en mummies dankzij make-up artiesten.

The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic

Ook het nieuwste park van Universal krijgt een Harry Potter zone. Waarbij we in Hollywood Studios ons bevinden in Londen bevinden en in Islands of Adventures op Zweinstein kunnen we in Epic Universe de internationale toveraarsgemeenschappen gaan ontdekken. De zone combineert Parijs uit de jaren twintig van de Fantastic Beasts films met het Britse Ministry of Magic uit de Harry Potter films. Welke attractie(s) we exact mogen verwachten, is momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

Voor de opening van Epic Universe is het nog wachten tot 2025.

 

Bron: Epic Universe, rcdb

Foto’s: Epic Universe, TPF