Bellewaerde Park wint voor het derde jaar op rij de award voor VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Bellewaerde Park is het eerste Belgische park binnen de sector van pretparken en dierentuinen om deze award voor de 3de keer in ontvangst te mogen nemen. Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) maakt Bellewaerde via een actieplan op maat werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze award is een beloning voor de voortdurende inzet en acties voor het duurzaamheidsbeleid.

 

Het park investeert dan ook ieder jaar opnieuw in tal van projecten. Dit jaar pakte Bellewaerde Park uit met een volledig nieuw parkdeel, inclusief wereldprimeur. Naast de 3 nieuwe attracties, horecapunt en souvenirwinkel wordt de nieuwe zone omgeven door een aangeplante natuurpracht. Er werden in totaal 160 bomen en 700 exotische struiken aangeplant.

Bellewaerde Park is een groen en natuurrijk park én dat werd absoluut doorgetrokken in het nieuw parkdeel.

 

Verder beschikt het park over een biologische waterzuiveringsinstallatie en een geothermisch netwerk. In de giraffenstal werd een opleidings- en onderzoeksplatform (tamer) geïnstalleerd voor onze strek bedreigde rothschild giraffen. Sinds maart vind je in het park meerdere rookzones. Dit om een gezonde en aangename omgeving te creëren voor alle bezoekers, jong en oud.

Dit is slechts een greep uit de verschillende acties dat Bellewaerde uitvoert in het kader van het Voka-Vlaams netwerk van ondernemingen charter. Bellewaerde is het eerste Belgische park binnen de sector van pretparken en dierentuinen om deze award voor de derde maal in ontvangst te mogen nemen.