Belgische achtbaan verhuisd naar Frans pretpark Pokeyland

De Belgische achtbaan Happy Caterpillar van de Waalse exploitant Bernard Amusement is naar Frankrijk verhuisd. Dat kan Themeparkfreaks als eerste naar buiten brengen. De achtbaan verhuisde naar het pretpark Pokeyland in het noorden van het land.

 

Bernard Amusement uit Seraing kocht in 2023 de Happy Caterpillar achtbaan over van de Ierse exploitant Murray Jim & Sons. Het betreft een kinderachtbaan gebouwd door het Turkse Güven Rides met de Big Apple layout. Het werd meteen de moeilijkste achtbaan in België om te scoren voor achtbaanfanaten omdat het erg onduidelijk was waar deze rollercoaster opgesteld stond. Zo hebben we zelf maar weet van twee evenementen. De eerste was Foire de Pâques in Verviers in april, en het tweede evenement was Natura in Seraing.

De reden dat deze achtbaan zo moeilijk te scoren was, is omdat Bernard Amusement eigenlijk geen echte exploitant is, maar een verhuurder van attracties. Organisatoren van een feestje kunnen dus bij dit bedrijf aankloppen om attracties op hun evenement te krijgen.

Ondertussen is de achtbaan verhuisd naar Pokeyland in Frankrijk gelegen in het dorp Fey, op 10 minuten rijden van Metz. Pokeyland is een avonturenpark met verschillende zones. Zo zijn er verschillende hoogteparcours waarbij de gemakkelijkste geschikt zijn voor kleine kinderen en de moeilijkste erg uitdagend zijn. Daarnaast zijn er verschillende paintballterreinen, een water jump en verschillende mechanische en andere attracties. Er is ook een kinderboerderij te vinden. Het aanbod van attracties werd dit jaar serieus uitgebreid met het aanbod van Bernard Amusement. Ook de achtbaan werd naar het pretpark verplaatst.

 

Bron: Bernard Amusement

Foto: Pokeyland