Voorbereidingen voor XXL-Coaster project in Fantasy Island gaan verder

Het Engelse pretpark Fantasy Island pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om een Spinning Wild Mouse coaster. Toch zal de achtbaan binnenkort een grondige verandering ondergaan, want deze zal omgebouwd worden tot een XXL-Coaster.

 

Het Engelse pretpark Fantasy Island, gelegen aan de kust van Ingoldmells, is bezig met de voorbereidingen om haar nieuwe achtbaan grondig uit te breiden. Toen er begin februari track arriveerde van een achtbaan werd eerst gedacht aan de terugkeer van de Spinning Coaster. Deze achtbaan was tot en met 2021 geregeld in het park terug te vinden, maar ging in de winter soms naar Winter Wonderland in London om daar als de spectaculaire indoor coaster Ice Mountain Coaster te worden opgesteld.

Al snel werd duidelijk dat het niet om de oude wilde muis achtbaan ging, maar om een gloednieuwe achtbaan. Er werd gefluisterd dat het niet zomaar een wilde muis achtbaan zou worden, maar een gloednieuwe Spinning Mouse XXL. Dit betekent dat de normale wilde muis lay-out zou worden uitgebreid met twee extra grote drops.

In maart werd de laatste track van de achtbaan volledig voltooid, maar toen werd duidelijk dat het dan toch om een normaal exemplaar ging, tot grote teleurstelling van de fans. Toch waren er meteen geruchten die zeiden dat het XXL-gedeelte tegen de zomer zou worden toegevoegd. Zo kan Fantasy Island zich nu inwerken met de normale versie voordat het XXL-gedeelte wordt toegevoegd.

Dat dit XXL-gedeelte er effectief komt, is nu helemaal duidelijk geworden. Het Britse bedrijf SMD Pixel UK deelde namelijk foto’s van het nieuwe naambord dat ze voor de Mellors Group gebouwd hebben. Dit is het bedrijf achter Fantasy Island. Op dit naambord is de nieuwe naam van de achtbaan te zien: Magic Mouse XXL, wat meteen de komst van het XXL-gedeelte bevestigt.

Het is nog maar derde keer dat er een XXL wilde muis achtbaan gebouwd wordt in de wereld. De eerste XXL-versie maakte haar debuut in 2012. Toen was het de Duitse exploitant die zijn Wilde Maus coaster omdoopte tot de Wilde Maus XXL. In 2015 volgde de Nederlandse exploitant Buwalda die van zijn Spinning Coaster de Spinning Coaster XXL maakte, dit was de eerste keer dat een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes een XXL-uitbreiding kreeg. Sinds 2019 is deze XXL-versie helaas niet meer in gebruik.

 

 

 

Bron en foto’s: SMD Pixel UK