Speelgoedmuseum Mechelen krijgt een nieuwe huisstijl

Speelgoedmuseum Mechelen transformeert. Met trots kondigt het museum vandaag de lancering van een nieuwe huisstijl aan, ontworpen in samenwerking met Mechels grafisch bureau De Bemanning. En dat is niet alles: op 5 en 6 oktober 2024 opent het museum haar deuren voor het grote publiek op een gloednieuwe locatie.

 

Een frisse en kleurrijke uitstraling

Het nieuwe logo van Speelgoedmuseum Mechelen legt letterlijk en figuurlijk de nadruk op spelen. Drie mascottes vormen samen het beeldmerk en symboliseren het samen spelen, de verschillende types spelers en de verschillende soorten spel. De figuren zijn zo ontworpen dat ze breed geïnterpreteerd kunnen worden, met herkenbare elementen uit verschillende stukken speelgoed.

De nieuwe huisstijl van Speelgoedmuseum Mechelen speelt eveneens met kleuren. Vijf frisse primaire kleuren representeren de kernwaarden van het museum: spel, inzicht, ontdekken, verbinden en verrassen. “We zijn enorm enthousiast over de nieuwe huisstijl.” zegt directeur van Speelgoedmuseum Mechelen, Niek De Meester. “Samen met De Bemanning hebben we een visuele identiteit voor ons museum gecreëerd die perfect past bij de levendige en dynamische wereld van spel, speelgoed en spelen.”

 

 

Huidige locatie open tot eind september

Voordat het museum verhuist naar de nieuwe locatie, blijft het huidige museum aan de  Nekkerspoelstraat open tot eind september. Dit biedt bezoekers de kans om deze zomer nog een laatste keer te genieten van de nostalgische collectie en de huidige opstelling te verkennen met vrienden of familie. Na deze periode sluit het museum op de huidige locatie aan Nekkerspoel. Daarna verhuist de speelgoedcollectie naar het toekomstige depot onder het nieuwe museum.

 

Feestelijke opening op 5 en 6 oktober 2024

Het vernieuwde Speelgoedmuseum Mechelen opent op 5 en 6 oktober 2024 feestelijk haar deuren. Het nieuwe museum bevindt zich aan de kiss & ride-zone van station Mechelen, wat nog gemakkelijker te bereiken is. Bezoekers kunnen zich verheugen op een volledig vernieuwde ervaring, waarbij spel, speelgoed en spelen centraal staan. Samen zoeken bezoekers naar een antwoord op de vragen: “Wat is spelen? Hoe is spelen geëvolueerd over de jaren heen? Waarom spelen we? En wie speelt er?”

Naast zorgvuldig geselecteerde collectiestukken, herkenbaar voor alle generaties, kunnen bezoekers ook zelf spelen dankzij talloze spelervaringen en een museumspel. Het belooft een beleving te worden die jong en oud zal verrassen.