Sfeerverslag: Fårup Sommerland – mei 2024

Tijdens het pinksterweekend trok Themeparkfreak Wesley solo naar Denemarken voor een bezoek aan enkele pretparken. Het derde park op de planning was Fårup Sommerland. Het park heeft acht achtbanen, waaronder de belangrijkste reden om helemaal naar het noorden van Denemarken af te zakken, namelijk Fønix, de in 2022 geopende Vekoma Wildcat-achtbaan die op dit moment de hoogste en de snelste achtbaan van het land is.

Oriënteren
Op basis van wachttijden besloot ik ’s ochtends eerst naar Flagermusen te gaan, dit is de Spinning Coaster van het park. Van daaruit zou ik wel zien. In tegenstelling tot wat ik dacht, was het helemaal niet druk in het park, ondanks dat het eerste en tweede Pinksterdag was. Ik besloot mijn eerste dag dan ook met 12 en mijn tweede dag met 20 ritten Fønix, alsook een substantieel aantal ritten Linet, Falken en Orkanen.

 

Overnachting
Tijdens mijn verblijf overnachtte ik in één van de onlangs geopende safaritenten op de camping van het pretpark. Deze camping bevindt zich op slechts 2 minuten rijden van de ingang van het park en ’s ochtends kan je de houten achtbaan Falken horen testen terwijl je op je terras geniet van een ontbijtje. Heerlijk wakker worden!

De camping is voorzien van allerlei gemakken, zoals bijvoorbeeld een uitgebreide keuken met oven en gasbarbecues die gratis kunnen gebruikt worden. Je kunt er diverse types aan accommodaties huren, maar ook met eigen caravan verblijven.