Nieuwe fase renovatie Efteling-hotel

Na de vernieuwingen van verschillende kamers in 2021, en de make-over van de buitenzijde in 2023, begonnen ze in het Nederlandse pretpark de Efteling aan de derde fase van de renovatie van het Efteling-hotel. Op 6 januari 2025 starten er nieuwe werkzaamheden en worden alle ruimtes op de begane grond aangepakt.

 

Waar de bovenste verdiepingen samen het luchtkasteel vormen heeft de parterre meer de functie van het basisstation of de machinekamer van waaruit het luchtkasteel wordt bestuurd. Vanaf het voorjaar van 2025 wordt het de plek waar verhalen landen, doorverteld worden en waar nieuwe verhalen ontstaan.

 

Nieuwe ingang

De entree voor de hotelgasten verhuist naar de zuidwestelijke hoek van het hotel. Vlak achter de imposante deuren zal je de lobby vinden, compleet met luxe vitrinekasten met verschillende Efteling-souvenirs in. Via de lounge bereik je het ruim opgezette horecagedeelte, de plaats waar hotelgasten heerlijk kunnen ontbijten, even ontspannen met een kop koffie of iets kunnen drinken aan de bar. Je kan er ook dineren, maar niet alleen de hotelgasten zijn er welkom, ook de parkgasten zijn er van harte welkom om er te dineren of iets te drinken.

Ook aan de kinderen werd er gedacht. Centraal in het horecagedeelte staat een stuurhut van het luchtkasteel: een speelplein met meetapparatuur, interactieve knopjes, wieltjes, stuurtjes en radartjes waarbij kinderen de koers van het luchtkasteel bepalen!

 

Over het Efteling Hotel

Het Efteling Hotel opende de deuren in 1992 en beschikt over 20 betoverende themasuites, 100 luxe comfortkamers en 4 ruime Junior Suites, waar de sprookjes en verhalen uit de Efteling tot leven komen. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling, en je loopt er vanuit je hotelkamer in een paar minuten het park binnen.

De heropening van het Efteling-hotel zou gepland zijn op 17 april 2025.

Bron: efteling.com