Nieuw themagebied Tír Na nÓg met twee achtbanen geopend in Emerald Park

Het Ierse pretpark Emerald Park opende onlangs haar langverwachte nieuwe themagebied Tír Na nÓg. Het park, dat voorheen door het leven ging als Tayto Park, had deze nieuwigheden al een tijdje aangekondigd en op 22 mei was het eindelijk zover.

 

Met Tír Na nÓg opende het park een mythisch themagebied waarvan de naam zoveel wil zeggen als Land Van De Eeuwige Jeugd. In dit gebied kunnen bezoekers twee nieuwe Vekoma-achtbanen ontdekken. Deze achtbanen zijn met elkaar verweven.

 

 

Fianna Force

Deze Suspended Thrill Coaster heeft een custom lay-out en behaalt een topsnelheid van 90 km/u. De baan heeft een hoogte van 31 meter en een lengte van 748 meter. In de baan zitten drie inversies verwerkt: een Over-Banked Inversion, een Corkscrew en een Zero-G Roll.

 

 

Quest at Tír Na nÓg

De Family Boomerang Coaster is er eentje met de Spirit lay-out. Dit wil zeggen dat deze een lange, uitgestrekte lay-out heeft. Deze baan heeft een hoogte van 25 meter en een lengte van 238 meter. De rit wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. De topsnelheid bedraagt 60 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Vekoma, Emerald Park