Fotoverslag: Tivoli Friheden – mei 2024

Tijdens het pinksterweekend trok Themeparkfreak Wesley solo naar Denemarken voor een bezoek aan enkele pretparken. Het allereerste park op de planning was Tivoli Friheden in de stad Århus. In het park kon er genoten worden van vier achtbanen, waaronder de net geopende “Vindfald”.

 

Locatie
Het park ligt in het centrum van de stad, niet al te ver van de havens. Vanuit de drop tower heb je dan ook een geweldig uitzicht over het water. Het doet meer aan als een stadspark waar toevallig ook vier achtbanen en flink wat andere attracties staan. Het merendeel van de bezoekers leek dan ook voornamelijk te komen om te eten en te drinken en niet zozeer vanwege de attracties.

Doordat het weer meezat, blauwe lucht en 22 graden, hing er een geweldige sfeer in het park. Als kers op de taart was er ook nog een concert van Queen Machine, een Queen coverband.