Uitgelicht: Vértigo- Parque de Atracciones de Madrid

In 2009 opende het Spaanse pretpark Parque de Atracciones de Madrid haar achtbaan Vértigo. Het gaat hier om een Wilde muis achtbaan, gebouwd door Mack Rides.

 

 

Met Vértigo kwam er in 2009 een nieuwe achtbaan naar het Spaanse pretpark, maar helemaal nieuw was deze niet. Vértigo stond van 1998 tot 2008 nog in het Belgische Bobbejaanland onder de naam Speedy Bob. Speedy Bob was namelijk een dubbele, gespiegelde Wilde Muis achtbaan, waarvan de linkerhelft naar Spanje vertrok.

Vértigo heeft een lengte van 370 meter en een hoogte van 14 meter, er wordt een snelheid bereikt van 45 km/u.  Kenmerkend voor dit type achtbaan zijn de scherpe bochten die ervoor zorgen dat je van links naar rechts wordt geslingerd.

Over deze baan rijden tien karretjes die telkens plaats bieden aan vier personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 110 cm groot zijn en begeleid worden, om alleen plaats te nemen moet je 140 cm groot zijn.