Uitgelicht: Energus – Energylandia

In 2015 opende het Poolse pretpark Energylandia haar achtbaan Energus. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma en is van het type Junior Coaster. Dit jaar opende het park maar liefst drie nieuwe achtbanen van deze bouwer.

 

 

De achtbaan Energus neemt je mee voor een ritje doorheen de wereld van parkmascotte Energus. De baan opende in 2015 als een van de drie nieuwe Vekoma achtbanen. Toen Energus opende bestond het treintje uit acht bakjes, in 2017 werd het station aangepast en kwamen er twee extra bakjes aan het treintje. Er is sinds toen plaats voor twintig personen.

Energus is een achtbaan van 13 meter hoog en 335 meter lang, ze bereikt een snelheid van 45,9 km/u. Wie een ritje wil maken kan dat met begeleiding vanaf een lengte van 100 cm en zonder begeleiding vanaf een lengte van 120 cm.