Mooie toekomstplannen voor Parc Asterix bekendgemaakt

Het Franse pretpark Parc Asterix zal de komende jaren fors investeren. In openbare plannen valt te lezen dat het park verschillende uitbreidingen op het oog heeft.

 

Openbare plannen verraden dat Parc Asterix de komende jaren fors zal uitbreiden. Dat er volgend jaar een nieuwe spinning coaster gebouwd zal worden, was al bekend. Maar blijkbaar gaan de plannen verder. In 2026 zal het park een nieuw hotel openen met een Egyptisch thema. Het hotel moet zo’n 300 kamers krijgen en zal een 4-sterrenhotel zijn. Er komen 4 verdiepingen, 2 restaurants met in totaal 700 zitplaatsen, een spa, een congrescentrum en 2 bars (waarvan 1 op het dak). Het zal het vierde hotel zijn in het resort.

 

Het jaar 2026 zal niet alleen een nieuw hotel naar het park brengen, ook de Griekse zone wordt uitgebreid. Er komt een Zamperla WindstarZ-attractie, een kleine vrijevaltoren, een spookhuis en een restaurant met tafelbediening te liggen in het reeds bestaande gebied.

Waar nu het gebied La Rue de Paris ligt, zal in 2027 een nieuw Londens themagebied openen. Daarin vinden we een interactieve attractie van Alterface. Daarnaast zullen er nog 3 kinderattracties openen. Ook is er sprake van 2 spookhuizen, een theater, enkele winkels en enkele restaurants.

 

Ook in 2028 zal het park verder uitbreiden met onder andere een indoor launchcoaster. Er wordt hiervoor verwezen naar de achtbaan Uncharted in het Spaanse Port Aventura World. Ook zou er een dinershow gebouwd worden aan de ingang voor hotelgasten.

In de plannen is nog sprake van een tweede fase. Dit is nog niet zeker en zal afhangen van de behaalde cijfers na het bouwen van de reeds aangevraagde uitbreidingen.

 

Bron & foto: Themepark Magic/Dimension Parcs, Parc Asterix