Futuroscope bouwt aan nieuwe waterattractie, opening in 2025

Futuroscope is momenteel bezig aan een groot investeringsprogramma. Het eerste deel werd daarvan in 2022 verwezenlijkt toen het park Chasseurs de Tornades opende. In 2025 wordt het tweede deel van dit programma afgerond met de komst van een nieuwe waterattractie. In 2026 of 2027 staat er zelfs nog een investering in dit programma gepland.

 

Het Franse Futuroscope zal volgend jaar een nieuwe waterattractie openen. Deze nieuwe attractie is onderdeel van het investeringsprogramma en is het tweede deel. Ieder deel heeft een budget van 20 miljoen euro. De nieuwe waterattractie is één van de drie delen. Voor de bouw van deze nieuwe waterattractie heeft het park gekozen voor het Duitse Mack Rides. Die zullen een zogenaamde Rocking Boat-attractie bouwen in dit park. Dat is een attractietype waarbij de boten op een rail heen en weer worden getrokken. Terwijl dit gebeurt kunnen de boten schommelen, waardoor er heel scherpe bochten gemaakt kunnen worden. Futuroscope heeft alvast een primeur want er werd nog nergens ter wereld zo’n attractie gebouwd. Over een parcours van 427 meter zullen er twee afdalingen, een stroomversnelling en een lift terug te vinden zijn. Er zal een maximale snelheid van 61 km/u behaald worden.

De waterattractie krijgt de naam Mission Bermudes en draait rond de gevaren in de Bermuda-driehoek. De bouw van deze nieuwe spectaculaire waterattractie is ondertussen begonnen.

 

 

Medewerker overleden

Tijdens de bouw van deze attractie is er alvast een bouwvakker overleden. De 23-jarige man kwam om het leven na een val van 5 meter, waarna hij op een bouwluik terechtkwam. Alle hulp zou uiteindelijk te laat komen, doordat het slachtoffer op een moeilijk bereikbare plaats lag. Er waren brandweerlieden voor nodig om het lichaam weg te halen. Het park reageerde dat men in shock was en beloofde een vlotte samenwerking met de autoriteiten om het ongeval te onderzoeken. Futuroscope wordt gerund door pretparkengroep Compagnie des Alpes. In deze groep vinden we parken zoals Bellewaerde, de Walibi-parken en Parc Astérix terug.

 

Bron: Starparc.be / Looopings.nl

Foto: Futuroscope