Burgers’ Zoo promoot inheemse natuur

Koninklijke Burgers’ Zoo staat bekend om de exotische diersoorten en de grote variatie aan ecosystemen die het Arnhemse dierenpark rijk is. In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni staan van 10.00 tot 16.00 uur juist de inheemse dieren- en plantensoorten centraal tijdens het educatieve evenement BuurNatuur bij Uitgang Oost. Diverse natuurorganisaties verzorgen activiteiten en minirondleidingen om aandacht te vragen voor Nederlandse dieren en planten.

 

Een podium voor inheemse natuur

Burgers’ Zoo werkt intensief samen met natuurorganisaties in binnen- en buitenland. Tijdens BuurNatuur zijn de Zoogdiervereniging (1 juni), IVN Arnhem, Imkervereniging Arnhem-Velp, Wildopvang Avolare, Kerkuilenwerkgroep Veluwe, Arnhem Zoemt, Ravon Gelderland (reptielen, amfibieën, vissen), Vleermuiswerkgroep Gelderland, Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken, stichting Vitale Biotopen, Milieudefensie Arnhem (2 juni) en de plantenexperts van FLORON allemaal te gast in het Arnhemse dierenpark.

 

Extra activiteiten inbegrepen bij de entreeprijs

Jong en oud kunnen zaterdag 1 en zondag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij Uitgang Oost deelnemen aan allerlei activiteiten om meer te weten te komen over de inheemse natuur. Dierentuingidsen van Burgers’ Zoo verzorgen thematische minirondleidingen, bezoekers kunnen uilenballen uitpluizen, de fijne kneepjes van het vogelspotten leren, ontdekken welke wilde dieren en planten in Arnhem voorkomen en hoe ze deze dieren en planten kunnen helpen. Meer informatie over het evenement is te vinden op burgerszoo.nl/buurnatuur.