Uitgelicht: Patrulla Canina – Parque de Atracciones de Madrid

In 2007 opende het Spaanse pretpark Parque de Atracciones de Madrid haar achtbaan Patrulla Canina, oftewel PAW Patrol. Deze familiale achtbaan opende echter onder een andere naam.

 

 

In 2007 opende in Parque de Atracciones de Madrid de achtbaan Vagones Locos. In 2017 zou deze achtbaan een jaartje gesloten blijven omdat de zone waarin ze gelegen is een nieuw Nickelodeon thema kreeg. Wanneer ze heropende in 2018 droeg ze de naam Patrulla Canina, oftewel PAW Patrol.

Patrulla Canina is een achtbaan van het type Junior Coaster, meer bepaald een Gravity 80STD, gebouwd door Zamperla. Deze baan heeft een bescheiden hoogte van 4 meter en een lengte van 80 meter. Over de baan rijdt een treintje dat plaats biedt aan 12 personen.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 90 cm groot zijn en begeleid worden. Vanaf een lengte van 120 cm mag men alleen plaatsnemen.