Uitgelicht: Padrinos Voladores – Parque de Atracciones de Madrid

Met Padrinos Voladores opende het Spaanse pretpark Parque de Atracciones de Madrid in 2007 een achtbaan op maat voor de jonge bezoekers. Deze hangende achtbaan opende echter onder een andere naam.

 

 

In 2007 opende in Parque de Atracciones de Madrid de achtbaan Turbulencia. Een naam die gekozen werd aangezien je in deze achtbaan plaatsneemt in een vliegtuigje. In 2013 veranderde die naam naar Padrinos Voladores. De naamsverandering kwam er omdat de baan in het thema kwam van de TV reeks Fairly Odd Parents.

Padrinos Voladores is een achtbaan van het type Airforce 5 en werd gebouwd door Zamperla. Deze baan heeft een bescheiden hoogte van 6,2 meter en een lengte van 110 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 12,6 km/u.

Het treintje van deze baan hangt onder de track en biedt plaats aan 20 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 90 cm groot zijn en begeleid worden. Vanaf een lengte van 120 cm mag men alleen plaatsnemen.