Testritten begonnen op nieuwe achtbanen Emerald Park

Het Ierse pretpark Emerald Park is nog volop bezig met de bouw van het nieuwe themagebied Tir Nan Og : Land Of The Eternal Youth. Deze zone zal dit jaar openen en de blikvangers worden twee gloednieuwe achtbanen.

 

Emerald Park, het vroegere Tayto Park en tevens het grootste pretpark van Ierland, pakt dit jaar uit met themagebied Tir Nan Og : Land Of The Eternal Youth. In dit gebied zullen we twee Vekoma achtbanen kunnen ontdekken.

 

De grootste wordt Fianna Force. Dit is een zogenaamde Suspended Thrill Coaster (STC). De tweede achtbaan wordt Quest at Tír na nÓg, een Family Boomerang. Vekoma en het park deelden onlangs enkele foto’s van wat we kunnen verwachten.

 

Fianna Force

De Suspended Thrill Coaster heeft een custom lay-out. Deze zal een snelheid behalen van 90 km/u en is 31 meter hoog. Het parcours van 748 meter bevat 3 inversies. 

 

Quest at Tír na nÓg

De Family Boomerang Coaster is er eentje met de Spirit lay-out. Dit wil zeggen dat deze een lange, uitgestrekte lay-out heeft. Deze baan heeft een hoogte van 24,2 meter en een lengte van 238 meter. De rit wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. De topsnelheid bedraagt 60 km/u.

 

Bron en foto’s: Vekoma, Emerald Park