Plopsa zet nieuwe stap richting meer duurzaamheid op Dag van de Aarde

Reeds geruime tijd neemt Plopsa, onder de noemer ‘Plopsa for Nature’, stappen om haar steentje bij te dragen aan de natuur. Vandaag, op Dag van de Aarde, kondigt Plopsa een nieuwe stap aan in haar streven naar meer duurzaamheid. In Plopsa Coo Ardennes worden de karts, die nu nog worden aangedreven door benzinemotoren, binnenkort vervangen door elektrische karts.

 

Dat Plopsa duurzaamheid hoog op de agenda zet, is geen geheim. Om haar parken zo duurzaam mogelijk te exploiteren werkt Plopsa al enkele jaren rond verschillende actiepunten, onder het label ‘Plopsa For Nature’. Vandaag, op Dag van de Aarde, maakt Plopsa bekend haar Karting-attractie in Plopsa Coo Ardennes binnenkort te laten functioneren op elektriciteit. De karts, die al meer dan 50 jaar onderdeel uitmaken van het attractieaanbod en nu nog op benzine worden voortgestuwd, zullen vervangen worden door elektrische voertuigen. Er komen twee nieuwe pitlanes met elk plaats voor vijf karts. Het opladen van de karts zal gebeuren tijdens het in- en uitstappen van bezoekers. Het betreft een investering van 280.000 euro.

 

“Ons themapark in de Ardennen ademt één en al natuur uit. Het is aan ons als bedrijf om te bekijken waar wij het verschil kunnen maken om deze prachtige omgeving te behouden. Het vervangen van onze karts was met andere woorden een logische keuze. Deze investering draagt niet alleen bij aan het behoud van de natuur, maar verbetert ook de bezoekerservaring gezien de snelheid en bediening vanop afstand aanpasbaar zal zijn. Een win-win dus!”

– Carl Lenaerts, CEO Plopsa