Efteling begint aan groot onderhoud sprookje Hans & Grietje

Het sprookjestafereel Hans & Grietje kan je sinds 1955 bewonderen in de Efteling. De komende periode zal het echter niet meer te zien zijn vanwege een ingrijpende onderhoudsbeurt.

 

De afgelopen jaren werd al heel wat gerenoveerd aan het snoephuisje dat opgebouwd werd uit houten palen en steengaas. Zo is de draagconstructie van het huisje al eerder vervangen en vernieuwde men in 2016 het hokje waar Hans in zit. De projectleider – Mark Elings – vertelt dat hij hoopte dat bij het komende groot onderhoud enkel de originele buitenste laag moest aangepakt worden, maar het huisje bleek in te slechte staat en moet volledig vervangen worden.

Er werd inmiddels al een 3D-scan van het huisje en het omliggende gebied gemaakt. Deze 3D-scan maakt het mogelijk om straks een vrijwel identiek huisje terug te zetten. Bij de sloopwerken probeert men zoveel mogelijk authentieke elementen te behouden. Het park heeft nog verschillende originele mallen, zodat men alles zo goed mogelijk kan namaken.

Naar verwachting is het vernieuwde sprookje in het najaar van 2024 weer te bewonderen.

 

Bron en foto’s: Efteling