Bø Sommarland opent de nieuwe waterglijbaan HiwiHuhu

Het waterparkpark Bø Sommarland, gelegen in Noorwegen en onderdeel van Parques Reunidos, opent dit jaar de nieuwe waterglijbaan HiwiHuhu. Dit is een glijbaan voor het hele gezin. De nieuwe glijbaan wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Wiegand.Waterrides.

 

De nieuwe familiewaterglijbaan zal het Te Tonga-gebied uitbreiden, een themagebied dat vorig jaar opende in het waterpark. Met deze uitbreiding beschikt Bø Sommarland nu over het grootste waterpark van Scandinavië. De nieuwe HiwiHuhu is een glijbaan van 110 meter lang en begint vanaf een hoogte van 10 meter.

HiwiHuhu zal de enige in zijn soort zijn in Bø Sommarland met een driepersoonsboot. Samen met twee anderen kun je oog in oog 110 meter naar beneden glijden. In de andere glijbanen met bootjes van het park zit je achter elkaar. Je kunt ook twee aan twee glijden in een tweepersoonsboot, of alleen in een eenpersoonsboot.

Enkele belangrijke weetjes

Alleen in HiwiHuhu: Min. 6 jaar/min. lengte: 120 cm / Min. gewicht: 25 kg / Max gewicht: 130 kg

Glijbaan twee personen: Min. 7 jaar/min. lengte 120 cm / Min. gewicht: 55 kg / Max gewicht: 220 kg

Glijbaan drie personen: Min. 7 jaar/min. lengte: 120 cm / Min. gewicht 80 kg / Maximaal gewicht: 240 kg

 

Bron en foto’s: Bø Sommarland