Bibi & Tina Freizeitpark wordt 10de pretpark van de Karls Group

De Karls Group is de laatste jaren druk bezig met het bouwen van nieuwe pretparken in Duitsland. De groep wil het allereerste Bibi & Tina Freizeitpark openen, een pretpark dat volledig in het teken staat van de Duitse tekenfilmfiguurtjes Bibi en Tina. Dit pretpark zal komen te liggen naast Karls Erlebnis-Dorf Elstal. Hiermee zal Estal de eerste locatie van de groep worden met twee parken.

 

Net naast het Karls Erlebnis-Dorf Elstal-pretpark zal een gloednieuw themapark komen. Dit zal in het teken staan van de TV-figuren Bibi en Tina en krijgt de naam Bibi & Tina Freizeitpark. In dit park zullen attracties komen die eveneens in het teken staan van paarden, paardrijden, spel, plezier en amusement.

Verder zal er bij dit park een hotel en een souvenirshop openen, volledig in de Bibi en Tina-stijl. Het nieuwe park zal een oppervlakte beslaan van 60.000 vierkante meter. De opening van dit park is gepland voor 2026. Het wordt een samenwerking met rechtenhouder Kiddinx en het wordt ook het eerste Bibi & Tina-themapark ter wereld.

 

 

In het nieuwe themapark komt er alvast ook een achtbaan te liggen. Hoe deze er juist zal uitzien werd nog niet bekendgemaakt. Karls Erlebnis-Dorf Elstal heeft momenteel al vijf rollercoasters met de aardbeienachtbaan Erdbeer Raupenbahn, monorail coaster Poggys Wolken-Express, de kinderachtbanen Knollis Mini-K2 en de publiekstrekker K2, een goed gethematiseerde familieachtbaan van ABC Rides.

 

 

Bron en foto’s: rcdb, Karls, Kiddinx