Uitgelicht: Swarm – Thorpe Park

In 2012 opende Thorpe Park haar achtbaan The Swarm. Deze achtbaan kreeg een opmerkelijk thema. Je komt hier namelijk terecht in een post-apocalyptische wereld. De achtbaan kreeg een verlaten kerk als stationsgebouw.

 

 

Swarm is een Wing Coaster, gebouwd door B&M. Bij dit type achtbaan hangen de stoeltjes aan de zijkanten van de track. Tijdens de rit passeer je rakelings langs enkele objecten zoals een reclamebord en vliegtuig.

De baan heeft een hoogte van 38,7 meter en een lengte van 775,1 meter, er wordt een snelheid bereikt van 95 km/u. Over de baan rijden twee treintjes met plek voor 28 personen. In haar tweede jaar werden de twee achterste rijen van stoeltjes omgedraaid, zodat je de rit achterwaarts kon afleggen. In 2016 stapte men hier terug van af.

Tijdens de rit ervaar je vier inversies, namelijk: een Dive Drop, een Zero-G Roll, een Corkscrew en een In-Line Twist.

Wie een ritje wil maken, moet ten minste 140 cm groot zijn.