Serengeti-Park stelt nieuwigheden 2024 voor

Het Duitse Serengeti-Park opent komend seizoen drie nieuwe attracties. Alle drie de attracties zullen zich richten op de ganse familie. Het betreft een molen van Technical Park, een unieke U-Boot-Safari en de reeds in 2022 aangekondigde achtbaan.

Het safari- en attractiepark Serengeti-Park te Hodenhagen, Nedersaksen in het noorden van Duitsland zal het park uitbreiden met drie nieuwe attracties.  Ten eerste opent het park een Sidecar XL van fabrikant Technical Park. Deze zal Samburu Moto gaan heten. Op deze interactieve attractie kunnen gasten zelf besluiten om al dan niet de lucht in te gaan. Een soortgelijke attractie opende afgelopen seizoen in Walibi Belgium onder de naam Silverton.

Over de twee nieuwigheid is er momenteel nog weinig geweten. In U-Boot-Safari kan je volgens het park fantastische onderwaterwezens ontdekken.

Tot slot is er nog de achtbaan Gozimba. De wereldprimeur stond al gepland voor 2022, maar de bouw ervan liep vertraging op.

Door het manipuleren van de vleugels bevestigd aan de stoel van de passagier krijgen gasten tijdens de rit de mogelijkheid om zijdelings 360 graden rondjes te draaien. Je kunt deze stoeltjes vergelijken met de stoeltjes die je vindt op een SkyFly attractie van Gerstlauer.

Het parcours van de achtbaan wordt 400 meter lang en 25 meter hoog. De maximale snelheid zal 40 km/u bedragen. Gasten zullen vanaf 1m20 een ritje kunnen maken, al zal de loopingfunctie uitgeschakeld worden voor kinderen onder 1m35. De Zwitserse bouwer Ride Engineers Switzerland (kortweg RES Rides) staat in voor de bouw van de baan.

 

Bron en foto’s: Serengeti-Park