Nieuwe starflyer voor Belgische kermissen: Heroes Tower

Er is heugelijk nieuws voor de Belgische kermissen. Er is een nieuwe starflyer die meteen haar debuut maakte op de Halfvastenfoor van Gent. Het zijn de exploitanten Bodet en Heck die de attractie aankochten. Deze heeft de naam Heroes Tower gekregen.

 

In 2018 kreeg België voor het eerst een starflyer op de kermissen. Het waren de exploitanten Jim Bodet en Angelino de Poorter, samen onder de naam Funrides BVBA, die bij de Italiaanse fabrikant Fabbri gingen aankloppen om daar een gloednieuwe starflyer aan te kopen. De 60 meter hoge Starflyer ging in juli in première op de Zuidfoor van Brussel onder de naam Top of the World.

Maar de Top of the World verdween in 2020, na amper 3 jaar, uit België. De attractie werd verkocht aan Global Events & Attractions, het voormalige M&D Events, dat in handen is van de familie D. Taylor uit Schotland.

 

Maar nu is er dus goed nieuws, want Heck Bodet en Victor De Bruyne hebben een dergelijke attractie aangekocht. Het gaat om een 40 meter hoge starflyer die gebouwd werd door de Slovaakse fabrikant AK Rides. Deze heeft de naam Heroes Tower gekregen en is gehuld in een Avengers-jasje.

Wie benieuwd is naar de attractie kan deze momenteel uitproberen op de Halfvastenfoor van Gent die loopt van 3 tot en met 24 maart 2024. Daarna verhuist de attractie naar de Paasfoor van Kortrijk die plaatsvindt van 28 maart tot en met 14 april 2024.

Voor dat de attractie in handen kwam van Bodet en De Bruyne was deze actief in Frankrijk waar deze als The Twister haar rondjes maakte onder de Franse exploitant Bruch.

 

 

Bron: Kermisland 

Foto’s: Kermisland (Rik)