Nieuw Nederlands pretpark Bommelwereld volop in aanbouw

De bouwwerken voor het gloednieuwe Nederlandse pretpark Bommelwereld zijn volop aan de gang. In een video worden de voortgang van de bouwwerkzaamheden getoond en zien we ook hoe de achtbaan gemaakt wordt. Het indoorpretpark moet in het voorjaar van 2025 openen.

 

Zo vlot als de plannen voor andere nieuwe Nederlandse pretparken de vuilbak in gaan, zo vlot gaat het project vooruit rond het nieuwe indoorpretpark Bommelwereld, dat in Gelderland zal komen te liggen. In oktober 2022 werden de plannen bekendgemaakt, in mei 2023 werd de omgevingsvergunningen goedgekeurd en onmiddellijk daarna gingen de bouwwerkzaamheden van start. Ondertussen staat al een heel groot deel van de loods van het pretpark recht en wordt er ook druk gewerkt aan de verschillende attracties.

 

In een nieuwe video die online geplaatst werd door Omroep Gelderland is te zien hoe de achtbaan gemaakt wordt. Deze zal de naam Bulderbaan krijgen en wordt gefabriceerd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De custom familie coaster zal volledig in de hal komen te liggen en wordt op maat van het park gemaakt. Deze zal 12,5 meter hoog worden en 275 meter lang. Tijdens de rit zal er een snelheid van 45 km/u behaald worden. Hiermee wordt het de hoogste achtbaan in een indoorpretpark van Nederland.

 

Stripfiguren: Tom Poes en Olivier B. Bommel:

Bommelwereld komt te liggen bij Marveld Recreatie in Groenlo en moet in het voorjaar van 2025 opengaan voor het publiek. Het indoorpretpark zal volledig in het teken staan van de stripfiguren Tom Poes en Olivier B. Bommel. Bezoekers betreden straks de overdekte hal door middel van een kasteel dat op een heuvel staat.

De concept arts van het park zien er veelbelovend uit. Bezoekers kunnen zich volledig uitleven in de wereld van de stripfiguren. Zo kan je door de straten van Rommeldam lopen, kan je op bezoek in de magische sfeer van de zwarte bergen en moet je oppassen voor de tovenaar Hocus Pas.

Op de plannen kan je ook tal van attracties terugvinden. Zo zien we een kettingmolen, kinderachtbaan, een boomstammenbaan, reuzenrad, vrijvaltoren, diverse draaimolens en een oldtimerbaan. De achtbaan zal de naam Bulderbaan krijgen. We zien ook verschillende gebouwen, de kans bestaat dat er in één hiervan zich nog een attractie bevindt.

Er zal ook plaats zijn voor een theater en een museum en natuurlijk ook tal van horecazaken en terrassen. De hal heeft een totaaloppervlakte van 9000 vierkante meter. Vakantiepark Marveld ligt in de buurt van Winterswijk, vlakbij de Duitse grens. Het park omvat een hotel, vakantiehuizen, kampeerplaats en een zwemparadijs.

De eigenaar van het park, Edwin Bomers, wilde zijn park aankleden in de stijl van een bekend Nederlands icoon. Dat zijn dus de stripfiguren geworden van Marten Toonder. De 177 stripverhalen vormen de inspiratiebron van het pretpark en zal ervoor zorgen dat nog meer mensen in contact komen met deze iconische figuren uit de Nederlandse stripwereld.

 

Bron: rcdb, Bommelwereld

Video: Omroep Gelderland