Nieuw spookhuis voor Duitse kermissen: Diablos Residenz

De Duitse exploitantenfamilie Hoefnagels heeft een nieuwe attractie aangekocht. Het gaat om een spookhuis met karretjes dat in september zijn première moet maken. Het Duitse bedrijf Atelier Ek stond in voor de bouw van de attractie.

 

Joseph Jr. en Chantal Hoefnagels, die we kennen van bijvoorbeeld de Infinity, pakken dit jaar uit met een nieuwe attractie. Het gaat om een spookhuis met karretjes dat zal worden voorzien van live-acteurs. De naam van de attractie wordt Diablos Residenz en moet tegen september 2024 worden opgeleverd.

Het is het Duitse bedrijf Atelier Ek dat instaat voor de bouw van de attractie, Hoefnagels zelf zou hebben meegewerkt aan het ontwerp. Het spookhuis krijgt 2 verdiepingen en wordt 28 meter lang en 15 meter breed. De karretjes zullen plaats bieden aan maximaal 3 personen.

Dit gevaarte zal op slechts 2 transporten vervoerd moeten worden en zal volledig opgebouwd en afgebroken kunnen worden in minder dan 8 uur tijd. Volgens de exploitant zullen er ook enkele nog nooit eerder geziene griezelige effecten in de attractie verwerkt worden.

 

Bronnen: Diablos Residenz Hoefnagels Jr., Komet, kirmes forum

Foto’s: Diablos Residenz Hoefnagels Jr.