Is het dan toch over and out voor Montezooma’s Revenge in Knott’s Berry Farm?

In februari 2022 sloot de klassieke achtbaan Montezooma’s Revenge in Knott’s Berry Farm voor een grote renovatie. Het park kondigde een nieuw thema en zelfs nieuwe naam aan, de baan zou heropenen in 2023. Toch bleef die heropening uit en lijkt het er nu op dat ze ook niet zal plaatsvinden.

 

De renovatie van Montezooma’s Revenge begon veelbelovend. De oude achtbaan zou een nieuw lanceersysteem krijgen, waarbij er gebruik zou gemaakt worden van een triple launch en de lancering ook bij elke rit anders zou kunnen zijn. Fans waren dan ook blij dat hun geliefde achtbaan een herwaardering zou krijgen en zou heropenen in 2023. Maar dat gebeurde jammer genoeg niet.

 

Deze teaser werd destijds de wereld ingestuurd

 

Werken gestart maar stilgelegd

Er werd wel begonnen aan de werkzaamheden waarbij enkele trackdelen en de looping werden verwijderd, maar daarna leken de werken stil te vallen. Ondertussen blijkt dat er ook onenigheid is geweest tussen de aannemer die de werken zou uitvoeren en de Cedar Fair-groep.

 

Geen toekomst meer?

De reden waarom nu wordt aangenomen dat de achtbaan geen tweede leven beschonken is, is het feit dat de werkzaamheden stil zijn blijven liggen, maar ook dat de achtbaan plotseling van het parkplan is verdwenen. Ook valt er in een financieel overzicht van de Cedar Fair-groep te lezen dat een project dat begonnen was in Knott’s Berry Farm volledig is geschrapt.

 

Montezooma’s Revenge

Montezooma’s Revenge opende in 1978 en is van het type Shuttle Loop. Het was de eerste baan van deze soort die gebruik maakt van een vliegwiel lancering, vergelijkbaar met wat Psyké Underground had voordat deze werd aangepast naar een magnetische LIM-lancering.

De baan werd gebouwd door de legendarische attractiebouwer Schwarzkopf. De baan heeft een lengte van 243,8 meter, een hoogte van 45,1 meter en bereikt dankzij de huidige lancering een snelheid van 88,5 km/u op 4,5 seconden. Tijdens de rit ga je eenmaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts doorheen een looping.

 

 

Bronnen: Historic Coaster Foundation, RCDB, Park Journey

Foto: TPF