Dreamworld Australia opent wereldprimeur van Vekoma

Themapark Dreamworld Australië opent later dit jaar een wereldprimeur: een switchback coaster ontworpen door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. De naam van de switchback coaster is inmiddels ook bekendgemaakt en zal ‘Jungle Rush’ heten.

 

Jungle Rush wordt een familie-sensatieachtbaan en de eerste in zijn soort in een themapark. Een avontuur waarin je tijdens de rit door de jungle vertoeft. Qua sensatieniveau kunnen we de attractie vergelijken met een Lift en Launch coaster van Intamin.

Bij de switchback coaster zijn er verschillende routes mogelijk, waarvan je niet op voorhand weet welke je zal volgen.

Natuurlijk is een achtbaan zonder thema maar wat saai voor een themapark, en daarom heeft Dreamworld Pico Play uit Vietnam ingeschakeld voor de bouw van een oude tempel. In deze oude tempel zullen mystieke artefacten, exotische wezens, aangepaste soundtrack en animatronics te vinden zijn.

Jungle Rush heeft een kostprijs van 35 miljoen Australische Dollars, wat omgerekend een kleine 21 miljoen euro is. Zo wordt Jungle Rush de zesde coaster die Dreamworld Australië zal openen. Wanneer Jungle Rush geopend zal worden, wil het park nog niet mededelen, dus daarop wordt het nog even wachten.

 

 

Bronnen: themeparkinsanity.co.uk & bnnbreaking.com