Nederlandse exploitant koopt Wild West Mine Train achtbaan

Op het terrein van de Nederlandse exploitant Regter is een nieuwe attractie gespot. Het betreft de achtbaan Wild West Mine Train, die eerder rondreisde met de Zweedse exploitant Axels Nöjesfält en voorheen nog een geschiedenis had in Nederland.

 

De Nederlandse exploitant Regter heeft recentelijk een achtbaan aangeschaft, die nu op het terrein in Langeboom te vinden is. Het gaat om de Wild West Mine Train die het laatst gezien werd in het Zweedse pretpark Halmstad Äventyrsland. Deze attractie was destijds gehuurd van de Zweedse exploitant Axels Nöjesfält, ook bekend als Axels Tivoli.

Axels Nöjesfält verkreeg de achtbaan rond 2014 en reisde ermee langs Zweedse kermissen. Het is echter niet de eerste keer dat deze achtbaan in Nederland is geweest, want Axels Nöjesfält kocht de attractie van de Nederlandse exploitant Mobron, die de achtbaan op zijn beurt in 2008 had verworven. Daarvoor stond de Wild West Mine Train van 2004 tot en met 2007 in het Engelse pretpark Primrose Valley Holiday Park.

Wild West Mine Train werd gebouwd in 2004 door de Italiaanse fabrikant D.P.V. Rides. Het betreft een Junior Coaster met een bandenliftheuvel en een hoogte van 4,2 meter. Het grondoppervlak beslaat 20 op 12 meter. Het is nog niet duidelijk of Regter daadwerkelijk met de attractie zal rondreizen op Nederlandse kermissen, maar het zou in ieder geval een waardevolle toevoeging zijn en voor de nodige afwisseling zorgen tussen de bestaande achtbanen.

 

 

Bronnen: Kermisclub, Coaster-Count, rcdb, Polyp Web

Foto’s: Coaster-Count (Kristian Johansen)