Eerste volledige treintje nieuwe achtbaan Voltron op de baan geplaatst in Europa-Park

In het Duitse pretpark Europa-Park is een treintje van de nieuwe achtbaan Voltron op de baan geplaatst. Hiermee is alweer een nieuwe mijlpaal bereikt. De opening staat gepland voor het voorjaar en Europa-Park zit duidelijk op schema om deze doestelling te halen.

 

In april 2024 opent Europa-Park haar 17de Europese themagebied namelijk Kroatië. In dit gebied wordt Voltron Nevera powered by Rimac de grote blikvanger. Deze achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en is van het type Stryker. De achtbaan zal een snelheid behalen van 90 km/u en 32,5 meter hoog zijn. Op het parcours van 1385 meter gaan de bezoekers 7 keer overkop. Verder zijn er ook 3 lanceerstroken die samen voor 4 lanceringen zorgen, waarvan er één achteruit zal gaan. Ook een draaischijf en heel wat spectaculaire elementen zijn op het parcours terug te vinden.

 

Nadat in november de onderstellen van de treintjes geplaatst werden op de baan, konden we beginnen uitkijken naar de eerste testritten. Deze vonden in december plaats. Deze testritten gebeurden met de enkel de onderstellen; de stoeltjes werden toen nog niet op de treinen geplaatst. Nu is dat wel gebeurd, waardoor binnenkort ook de eerste testritten met volledige treintjes kunnen plaatsvinden.

Foto’s: Michael Mack, Europa-Park