Fotoalbum: Karls Erlebnis-Dorf Elstal – augustus 2023

Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken in augustus naar het noordoosten van Duitsland. Er stonden heel wat parkjes en kermissen op de planning waaronder ook de 5 Karls-pretparken die momenteel alleen nog maar in deze uithoek van het land te vinden zijn. Deze staan volledig in het teken van aardbeien en zijn zo charmant en gezellig dat ik heel erg blij ben er binnenkort eentje in Oberhausen te hebben.

 

Karls Erlebnis-Dorf Elstal is gelegen in Elstal nabij Berlijn. De vestiging is samen met Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen de grootste van de groep. We waren hier al eens in 2020 geweest, maar dit jaar opende het park maar liefst 4 nieuwe achtbanen op 3 maand tijd! Ik kan me zelf geen ander pretpark in de wereld bedenken die dit deed…

Toegegeven, 2 van de 4 coasters zijn er wel echte mini-achtbaantjes en zullen door velen van ons overgeslagen worden, maar dan nog blijven er wel twee volwaardige andere achtbanen over, wat eveneens een mooie uitbreiding is.

Tot onze grote verbazing slaagde we er vlot in om beide Knollis Mini-K2 achtbanen (de mini roller coastertjes) op onze teller te zetten al zijn ze in theorie niet voor ons bedoeld. De andere twee nieuwe achtbanen zijn de Erdbeer Raupenbahn, de typische aardbijenrupsbaan met de ‘Big Apple’ lay-out die in de meeste parken van de groep terug te vinden zijn. En dan heb je nog de Poggys Wolken-Express, een soort kruising tussen een achtbaan en een monorail gebouwd door SBF Visa Group. Niet de meest spannende achtbanen, maar als ik moet kiezen tussen een saaie monorail of dit, dan is mijn keuze wel snel gemaakt.

Verder stonden er nog enorm veel nieuwe attracties in het park die te veel zijn om allemaal op te noemen, maar onder andere de Fliegender Regenschirm, een Disk’O Coaster van Zamperla, probeerden we ook nog uit. De beste achtbaan van het park (en de groep) blijft nog altijd met voorsprong de grote K2 die heel erg tof gethematiseerd is. Ik wist dat deze leuk was, maar ik was even vergeten dat de fun factor zo hoog was. Een echte familiale topper. Helaas is hier de capaciteit dramatisch.

Wij hadden trouwens een Karls-abonnement gekocht waardoor we alle attracties onbeperkt konden doen en korting kregen in de shops. Als je enkele van deze parken op de planning hebt staan, is dit zeker een aanrader. Blijkbaar was hier ondertussen ook nog een ijswereld geopend waar indrukwekkende ijssculpturen staan, maar daar kwam ik pas maar een dag later achter toen ik de plattegrond nog eens bekeek. Zonde want in Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen deden we deze wel en dat was een absolute must-do.