B&M stelt treinen voor van Penguin Trek voor SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando kondigde haar nieuwe achtbaan Penguin Trek aan, deze zal geopend worden in 2024. Het gaat om een gelanceerde Family Coaster met een treintje waarbij je op een Sneeuwscooter zit. Op de IAAPA-expo in Orlando werd door B&M de treintjes onthuld.

 

SeaWorld Orlando opent volgend jaar de nieuwe Family Coaster Penguin Track. Het park ging hiervoor in zee met de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. De achtbaan zal twee LSM-lanceringen krijgen die het treintje tot een topsnelheid brengt van 69,2 km/u. De totale lengte van de rollercoaster wordt 920,5 meter.

De rit zal doorheen het pinguïnverblijf van het park verlopen. De passagiers gaan op een onvergetelijke expeditie die hen door de Antarctische wildernis katapulteert. Terwijl ze in de schoenen van onverschrokken onderzoekers stappen, navigeren ze in een unieke sneeuwscooterauto over de ijskoude uitgestrektheid, waarbij ze ternauwernood ontsnappen aan de klauwen van een ijsgrot.

De treintjes hebben de vorm van sneeuwscooters gekregen. Op de IAAPA-expo in Orlando, dit is de belangrijkste pretparkbeurs ter wereld, stelde B&M deze treintjes voor bij hun stand. Het wordt de eerste keer dat B&M een familiecoaster bouwt voor de Amerikaanse markt.

Foto’s: CoasterForce