Treintje achtbaan Hot Wheels Twin Mill Racer voorgesteld voor nieuw Mattel pretpark

In Glendale in het Amerikaanse Arizona wordt zal in 2024 het nieuwe pretpark  Mattel Adventure Park openen. Dit park wordt onderdeel van het Crystal Lagoons Island Resort. Dit park komt in het teken te staan van het Mattel speelgoed zoals Hot Wheels en Thomas de Locomotief. Onlangs werd het treintje onthuld voor een van de achtbanen die zullen openen in het park.

 

Tijdens de IAAPA beurs werd door Chance Rides het treintje voorgesteld dat bedoeld is om op de Hot Wheels Twin Mill Racer achtbaan te plaatsen die zal verschijnen in het allereerste Mattel pretpark ter wereld. Dit park en het resort waarin het komt te liggen, namelijk Crystal Lagoons Island Resort, zouden volgens de originele plannen openen aan het einde van 2022, maar daar lijkt een grote vertraging op te zitten. De vooropgestelde datum ligt nu ergens in 2024.

 

Hot Wheels Twin Mill Racer

Deze achtbaan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Chance Rides. De baan wordt 35,4 meter hoog en 762,9 meter lang, de topsnelheid wordt 80,5 km/u. In de baan zitten vier inversies verwerkt, namelijk twee loopings en twee Corkscrews.

Hot Wheels Boneshaker: The Ultimate Ride

Een andere achtbaan in het park wordt Hot Wheels Boneshaker: The Ultimate Ride. Over deze baan zijn voorlopig nog geen statistieken bekend, we weten wel dat ze eveneens gebouwd wordt door Chance Rides. Voor deze achtbaan werd het treintje vorig jaar al voorgesteld op de IAAPA beurs.

Bron: RCDB, Chance Rides

Foto’s: Coaster Nation, CoasterForce