Schade in Parc Bagatelle door storm Ciaran

Storm Ciaran hield de afgelopen dagen flink huis in het westen van Europa. Zo ook in het Noord-Franse pretpark Parc Bagatelle. Het park deelde op sociale media enkele foto’s van de geleden stormschade.

 

Parc Bagatelle, gelegen in het Franse Merlimont heeft flink wat schade opgelopen door storm Ciaran. De circustent, waar het park normaal shows geeft, is een paar van zijn zeilen kwijt en ook enkele bomen begaven het door de grote windstoten. Op de foto’s is ook te zien dat er enkele borden zijn losgekomen en dat de flying carrousel een stuk van het dak is verloren. Ook de wildwaterbaan Splash Factory is momenteel niet inzetbaar door een omgevallen boom.

In de Franse hoofdstad Parijs heeft Jardin d’Acclimatation besloten om op zaterdag 4 november de deuren gesloten te houden om de veiligheid van bezoekers en het personeel te kunnen waarborgen. In Plopsaland De Panne gingen op 2 oktober enkel de binnenattracties open door de vele windstoten en viel het beeld van Kabouter Plop op de rotonde vlak voor de parking om. Ook de Efteling deelde in de brokken want daar ging een stuk van de (voorlopige) voorgevel van de Stoomcarrousel onderuit. Gelukkig zijn er nergens slachtoffers gevallen en gaat het enkel maar om materiële schade.

Bron & foto’s: Parc Bagatelle; Plopsa