Sfeerverslag: Isla Magica – Woensdag 30 augustus 2023

Hannelore en ik zijn deze week op reis in Spanje. Uiteraard hebben enkele pretparken ons richting het zuiden van Europa gestuurd en bezoeken we vandaag Isla Magica in Sevilla. Het is ons eerste bezoek aan dit park, tijd om het eens te ontdekken!

 

Om 9u30 komen we met de trein aan in het station van Sevilla. Het park opent echter wel maar zijn deuren om 11 uur, dus maken we nog een wandeling door de stad alvorens we naar het park trekken. Na onze wandeling komen we een klein kwartiertje op voorhand aan en zijn we stipt om 11 uur binnen in het park.

De ingangszone is alvast heel kleurrijk en gezellig ingericht. Het lijkt een beetje op Port Aventura, wat ze gerust als een compliment mogen beschouwen. Aan de rechterkant vinden we overigens ook nog een winkel met allerhande souvenirs. We wandelen langs het water, het park binnen en genieten van de mooie omgeving.

Als eerste maak ik een ritje op de vrijeval, Hannelore wacht beneden bij de rugzak. De toren heeft alvast een mooie Spaanse naam, El Desafío en heeft 6 verschillende programma’s, die in de loop van de dag wijzigen volgens een uurschema. Het programma dat nu gedraaid wordt is een jojo-effect. Het uitzicht vanop de 60 meter hoge toren is alvast adembenemend, de val mocht wel wat krachtiger.

We wandelen verder het park in, tot aan de attractie Anaconda. Deze attractie is een wildwaterbaan met boomstammetjes en is prachtig gedecoreerd met rotsen en planten. Er staat een kleine wachtrij maar na een kleine 10 minuten kunnen we al instappen in ons bootje. De tocht brengt ons naar 3 vrij grote drops, wat vrij uniek is, want meestal heb je een kleinere drop en een grotere drop. Van de drie drops word je redelijk nat, wat zeker niet erg is gezien de warmte vandaag. Het is maar liefst 36 graden.

Isla Magica heeft 2 achtbanen, daar is er 1 hevige achtbaan bij en 1 voor families. El Tren de Potosí is de familieachtbaan van het park en heeft een mijn thema. De track van deze achtbaan is vormgegeven in een traditionele acht. Wederom moeten we een paar minuutjes wachten, maar we worden wel beloond met een leuke soepele rit.

Het park heeft ook nog een klein havengebied met een heus fort langs het water. Uiteraard vind je hier een schommelschip terug en enkele kanonnen. Ook kan je hier een handelsschip uit de 16e eeuw terugvinden. Het pad langs het water is alvast een leuk plekje om foto’s te nemen.

Iguazù is de volgende attractie en dat is een waterattractie, vergelijkbaar met Niagara in Bellewaerde of Splash in Duinrell. Lang wachten moeten we hier niet doen en even later zijn we alweer op weg naar het hoogste punt. Dat hoogste punt ligt op 15 meter hoogte en bestaat uit een bocht van 180 graden die ons naar de drop brengt. Een paar tellen later worden we kletsnat en zijn we eventjes flink afgekoeld. Een kleine waarschuwing voor deze attractie, want je wordt hier echt doorweekt. Gelukkig is het 36 graden en deed het frisse water deugd.

Op gelijk welke plek je ook loopt in het park, overal zie je een gele achtbaan boven de bomen uitsteken. Ik heb het uiteraard over El Jaguar, de tweede en ook meteen de meest hevige achtbaan van het park. El Jaguar is een Vekoma SLC, dus was Hannelore al niet bepaald enthousiast over deze achtbaan. Gelukkig hebben de karretjes heupbeugels waardoor de rit stukken beter is en minder schokkerig dan verwacht. Ook heeft deze SLC een extra bocht in vergelijking met andere SLC-achtbanen.

Het is al bijna 14 uur en Spanjaarden eten sowieso later dan dat wij dat gewoon zijn. We besluiten voor de drukte toeslaat snel een hapje te eten. We vinden een restaurant dat open is en kipgerechten serveert. Hannelore kiest voor nuggets, ik voor een lekkere burger. De horeca is alvast goedgekeurd en gelukkig was er iemand die Engels sprak, want mijn Spaans is niet zo best.

Het toeval wil dat er vlak bij het restaurant een darkride is geplaatst. Ideaal om even te bekomen van de zware maaltijd. De darkride is een shooter met piratenthema en is heel leuk aangekleed. Verwacht voor alle duidelijkheid geen Disney-niveau, maar wel een proper afgewerkte darkride. 

Ondanks dat ik geen Spanje-fan ben, beleven we vandaag wel een heel erg leuke dag. Het personeel is vriendelijk, het park is werkelijk prachtig en heeft heel veel gebieden. Zo is er ook een kindergebied met de typische speelse kleuren en vele molens. Wij halen ook even het kind in ons naar boven en maken een ritje op de monorail. De karretjes zijn bijen wat ideaal bij het dierenthema past in dit gebied.

Raar maar waar, dit pretpark heeft een stukje van de Berlijnse muur. Geen idee wat het hier doet en hoe het hier terechtkomt, maar wel leuk dat er een stukje geschiedenis te vinden is in Isla Magica.

Uiteraard heeft dit Spaanse park ook een rapid river. Die is dan gelukkig ook nog eens geweldig gethematiseerd met veel planten en rotsen. Ook het Zuid-Amerikaanse thema is hier heel leuk weergegeven en daarnaast heeft deze attractie ook weeral een prachtige naam. Rápidos del Orinoco is echt een aanrader, maar wel heel nat. Zeker wanneer je net zoals mij een waterval los in je nek krijgt. Maar dit is wel een prachtige attractie, die heel leuk in het gebied is geplaatst. Zo is er ook een interactie met een kettingmolen, wat uiteraard zorgt voor leuke foto’s. Hannelore maakte na ons boottochtje trouwens ook nog een ritje op deze molen.

Als laatste besloten we een boottochtje te maken op het meer. Het park is namelijk rond een meer gebouwd vergelijkbaar met Walibi Belgium en Bobbejaanland. Het boottochtje neemt je mee door het volledige park en is de ideale rust attractie. Wel moet je er eventjes geduld voor hebben want er mogen niet te veel mensen in 1 keer de boot op. Desondanks het een rustige dag was, hebben we hier toch een klein half uurtje gewacht, ook al stonden er 2 boten. Er werd namelijk maar 1 boot gebruikt.

Aangezien we met een hogesnelheidstrein vanuit Madrid naar hier zijn gekomen en we vanavond ook weer terug moeten, besluiten we ons dagje Isla Magica rond 18 uur af te ronden. We willen namelijk ook nog een wandeling maken door de stad Sevilla. Maar ben je in Sevilla en wil je een pretpark bezoeken, dan is Isla Magica zeker een aanrader. Het park is prachtig en heel verzorgd. Wel heeft het niet de meest speciale attracties en ook geen absolute topattractie of achtbaan. Het park moet het vooral hebben van zijn uitvoerige thematisering. Bij binnenkomst maakte ik al de vergelijking met Port Aventura en dat wil ik nu gerust opnieuw doen want het is voor mij een mini-Port Aventura zonder de gigantische achtbanen maar wel met beter draaiende operations. We hebben dus een topdagje beleefd in Isla Magica! Ooit kom ik hier nog weleens terug, al is het maar om het waterpark eens uit te proberen. Adiós Isla Magica!