Fotoalbums: Rodelspass– 25 juli 2023

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er in juli op uit om pretparken en rodelbanen te bezoeken. Hiervoor reisden ze doorheen Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen en Slowakije. Het hoofddoel van de trip was de landbingo te scoren in Tsjechië, maar ook een bezoekje aan Freizeitpark Plohn, Wiener Prater en het Oostenrijkse Familypark waren zeker de belangrijkste stops.

 

Eibl Jet Türnitz

Bij Eibl Jet Türnitz maakten Themeparkfreaks Bob en Tristan een ritje op de Alpine Coaster. Op de sleetjes van deze baan zijn er telkens camera’s bevestigd, zodat je na je ritje een filmpje kan aankopen hiervan.

Deze baan werd gebouwd door Wiegand en openende in 2004, ze heeft een lengte van 975 meter.

Bergbahnen St. Corona

Gelukkig zegt de naam van de locatie van deze Alpine Coaster niets over de baan zelf, of je zou nog denken dat ze besmettelijk is. Bij Bergbahnen St. Corona kan je een ritje maken op Alpine Coaster Sommerrodelbahn. Deze baan van 870 meter lang opende in 2015 en werd gebouwd door Wiegand.